ΕλληνικάEnglish

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΤΟ ΞΗΡΟΠΗΓΑΔΟΣτο νομό Αρκαδίας, το πρώτο γραφικό ψαροχώρι που συναντάμε μετά την Αργολίδα είναι το όμορφο Ξηροπήγαδο. Το τοπίο συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα καθώς βρίσκεται στις παρυφές του βουνού Ζάβιτσα και βρέχεται από τον καταγάλανο Αργολικό κόλπο. Οι πανέμορφες τοποθεσίες του και οι παραλίες με τα πεντακάθαρα νερά το καθιστούν σε ιδανικό παραθεριστικό προορισμό για όσους επιζητούν χαλάρωση και ηρεμία, απολαμβάνοντας τις παραλίες, τα ντόπια προϊόντα και φρέσκο ψάρι στις παραθαλάσσιες ταβέρνες του χωριού.

Απέχει μόλις 10 λεπτά από το Παράλιο Άστρος, 20 λεπτά από Άργος και Ναύπλιο, 30 λεπτά από Μυκήνες, 35 λεπτά από Επίδαυρο , 40 λεπτά από Τρίπολη και 2 ώρες από την Αθήνα.

ΚΟΝΤΙΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣ

Σε απόσταση μόλις 10 λεπτών (10 χλμ περίπου) από το Ξηροπήγαδο βρίσκεται ο παραθαλάσσιος οικισμός του Παράλιου Άστρους, με τα γραφικά του σοκάκια και τα παραδοσιακά χτισμένα κεραμοσκεπή σπίτια. Στο λιμάνι του δένουν αλιευτικά και ταχύπλοα σκάφη, καθώς γύρω του απλώνονται σπίτια, εξοχικές κατοικίες, καφετέριες και αρκετά εστιατόρια.

Στην κορυφή του λόφου του Παράλιου Άστρους, βρίσκεται το μεσαιωνικό του φρούριο το οποίο προσφέρει μια υπέροχη θέα της γύρω περοχής. Μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής είναι, η εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο πανέμορφος γραφικός φάρος, το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και το άγαλμα της γοργόνας.

ΑΡΓΟΣ

Σε απόσταση 20 περίπου λεπτών από το Ξηροπήγαδο συναντάμε την πόλη του Άργους (στο Νομό Αργολίδας). Θωρείται η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης λόγω της ύπαρξης πολλών αρχαιολογικών μνημείων από την Εποχή του Χαλκού, όταν και αποτελούσε ένα από τα σπουδαιότερα κέντρα του Μυκηναϊκού Πολιτισμού. Η πλατεία του Αγίου Πέτρου με τον ομώνυμο καθεδρικό ναό αποτελεί το κέντρο της πόλης. Οι γύρω από την πλατεία πεζόδρομοι αποτελούν το πιο δημοφιλές σημείο της πόλης καθώς εκεί βρίσκεται μεγάλος αριθμός εμπορικών καταστημάτων και καφετεριών.

Στα αξιοθέατα της περιοχής είναι, το κάστρο της Λάρισας, το Αρχαίο Θέατρο, η Αρχαία Αγορά, τo "Κριτήριον" του Άργους, οι θαλαμωτοί τάφοι του λόφου της Ασπίδος, οι Στρατώνες του Καποδίστρια, η Δημοτική Νεοκλασική Αγορά, το παλιό Δημαρχείο, η Οικία Γόρδωνος, η Οικία Σπυρίδωνος Τρικούπη, η πυραμίδα του Ελληνικού και φυσικά το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης.

ΝΑΥΠΛΙΟ

Σε απόσταση 20 λεπτών από το Ξηροπήγαδο βρίσκεται και το Ναύπλιο, η πρωτεύουσα του Νομού Αργολίδας. Είναι μια απ' τις πιο γραφικές πόλεις της χώρας (έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός) και υπήρξε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους (1828 - 1833).

Το Ναύπλιο είναι γνωστό για το Μπούρτζι, μικρό φρούριο χτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι, για το Παλαμήδι, ενετικό φρούριο που δεσπόζει στην πόλη, για την Ακροναυπλία (Ιτς-Καλέ), έτερο φρούριο ενετικό, επί της ομώνυμης χερσονησίδας, καθώς και ως o τόπος δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια. Αρχαιολογικά ευρήματα αποδεικνύουν την ύπαρξη της πόλης από τα μυκηναϊκά κιόλας χρόνια, όπου σύμφωνα με την μυθολογία ο Ναύπλιος ίδρυσε τη Ναυπλία, η οποία και οχυρώθηκε με κυκλώπεια τείχη.

Στα ομορφότερα κτήρια της πόλης είναι το μέγαρο Άρμανσμπεργκ καθώς και το αρχαιολογικό μουσείο στην πλατεία Συντάγματος. Στην πόλη λειτουργεί επίσης παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης.

ΜΥΚΗΝΕΣ - ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Σε απόσταση μεταξύ 30 και 35 λεπτών από το Ξηροπήγαδο, βρίσκονται οι αρχαιολογικοί χώροι των Μυκηνών και της Επιδάυρου.

Σήμερα στη θέση των Μυκηνών υπάρχει το μικρό χωριό Μυκήνες και τα ερείπια της αρχαίας Ακρόπολης. Σπουδαιότερα μνημεία είναι οι δυο ταφικοί βασιλικοί περίβολοι Α και Β, ο θησαυρός του Ατρέα (θολωτός τάφος), ο θολωτός τάφος της Κλυταιμνήστρας, η Πύλη των Λεόντων, το Βασιλικό ανάκτορο, ο ναός, η Βόρεια Πύλη, η Υπόγεια δεξαμενή και το νέο, σύγχρονο, Μουσείο των Μυκηνών.

Στην Επίδαυρο, ο πρώτος χώρος που αντικρύζει ο επισκέπτης καθώς φτάνει στο ιερό, είναι τα προπύλαια που η κατασκευή τους ανάγεται στους μυκηναϊκούς χρόνους. Το δεύτερο κτίσμα είναι ο δωρικού ρυθμού ναός του Ασκληπιού. Πίσω από το ναό, βρίσκεται η Θόλος που ήταν και το περιφημότερο κτίριο του ιερού. Ακολουθούν κτίσματα όπως: το Άβατο, ο Οίκος των ιερέων, οι ναοί για την Άρτεμη, το ιερό του Απόλλωνα και τέλος το περίφημο θέατρο της Επιδαύρου.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ - ΑΛΜΠΟΥΜ

  • ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
  • ΞΗΡΟΠΗΓΑΔΟ
  • ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣ
  • ΑΡΓΟΣ
  • ΝΑΥΠΛΙΟ
  • ΜΥΚΗΝΕΣ
  • ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ
Ξηροπηγαδο

Ξηροπηγαδο

Ξηροπηγαδο

Ξηροπηγαδο

Ξηροπηγαδο

Ξηροπηγαδο

Ξηροπηγαδο

Ξηροπηγαδο

Ξηροπηγαδο

Ξηροπηγαδο

Ξηροπηγαδο

Ξηροπηγαδο

Ξηροπηγαδο

Ξηροπηγαδο

Ξηροπηγαδο

Ξηροπηγαδο

ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣ

ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣ

ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣ

ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣ

ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣ

ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣ

ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣ

ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣ

ΑΡΓΟΣ

ΑΡΓΟΣ

ΑΡΓΟΣ

ΑΡΓΟΣ

ΑΡΓΟΣ

ΑΡΓΟΣ

ΑΡΓΟΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΜΥΚΗΝΕΣ

ΜΥΚΗΝΕΣ

ΜΥΚΗΝΕΣ

ΜΥΚΗΝΕΣ

ΜΥΚΗΝΕΣ

ΜΥΚΗΝΕΣ

ΜΥΚΗΝΕΣ

ΜΥΚΗΝΕΣ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Real Time Analytics